Most már biztos, hogy véget ért az az időszak, amikor a BBC kedvéért újra felvették a dalaikat, csak hogy ott exkluzív adásban szólalhassanak meg. Arra is rájöttek, hogy a különböző tévéműsorokban könnyedén helyettesíthetik magukat konzervvideókkal. Ezek után miért ne lehetne megtenni azt is, hogy előre rögzített interjúkat küldenek szét, akár a tengerentúli piacokra? Meg lehet.

 

George Harrison és John Lennon így aztán tegnap befáradt a jó öreg Brian Matthew-hoz, hogy nyugodt körülmények között, az elcsépelt témákat kerülve, némileg mélyebb interjút adjanak.

Harrison elég nyíltan meg is fogalmazza, hogy rettentően fárasztják a sekélyes újságírói kérdések; vélhetően épp annak köszönhető, hogy „csendes Beatle”-ként emlegetik, hogy nem méltatja válaszra ezeket. Hasonló őszinteséggel beszél arról a bizonyos magas lécről is, amit két partnere állított be dalszerzés terén. Állítása szerint számtalan szerzeményét dobta már kukába, csak mert úgy érezte, nem érik el John Lennon és/vagy Paul McCartney műveinek színvonalát. A holnapután megjelenő lemezen mindenesetre két szám is tőle származik.

Bár Lennon is szokatlanul kedélyesen cseveg, kevesebb személyes húrt sikerül megpendíteni benne. A házáról és a Rolls Royce-áról több szó esik, mint a kiforratlan politikai nézeteiről (az kiderül, hogy egyik párttal sem azonosul), talán meglepő viszont, milyen részletekbe menően értekezik arról, hogy két és fél éves kisfiának vajon az állami vagy a magániskola lenne-e megfelelőbb. Kicsit mintha szégyellné, hogy szeretné Juliant a saját nyomdokain haladva látni.

Paul McCartney és Ringo Starr valamikor a jövő évben kerül sorra.