Nem tudjuk megítélni, hogy a kétperces felvételnek valóban köze van-e az együtteshez, azt mindenesetre a neve elhallgatását kérő forrásunk sem állítja, hogy a nyolc vonós között bármelyik Beatle ott ülne. Azt viszont igen, hogy a szólamokat Paul McCartney új dalához George Martin komponálta és vezényelte, három egész nappal ezelőtt, az Abbey Road-i 2. stúdióban.

 

McCartney állítólag Vivaldi világának felidézését kérte a producertől, Martin mégis inkább a mozikban épp futó Truffaut-film, a 451° Fahrenheit Bernard Herrmann alkotta félelmetes-misztikus zenei atmoszféráját vette alapul. Ha ez a szám tényleg a halálról szól, a Beatles valószínűleg jól járt Martin döntésével.

Forrásunk szerint a szerző tegnapelőtt fel is énekelte a nem kevésbé sötét szöveget, Lennonnal és Harrisonnal együtt pedig a vokált – erről az ülésről viszont nem tudott szalagot kicsempészni.

Paul McCartney John Lennon George Harrison George Martin Eleanor Rigby Revolver Abbey Road-i stúdió Francois Truffaut Bernard Herrmann 451 Fahrenheit Tony Gilbert Sidney Sax John Sharpe Jurgen Hess Stephen Shingles John Underwood Derek Simpson Norman Jones

McCartney és Martin, nem ma (forrás: Spyvibe)

Ha ez a hangfelvétel tényleg az együttes berkeiben készült, szembe kell néznünk vele, hogy az az életigenlő rock and roll banda, amit Beatlesként megismertünk, már a múlté.